Εναλλακτικός Τουρισμός Τήνου
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Greek English French Italian Russian
Swedish Polish
 

Η Τήνος αποτελεί τον ιδανικό προορισµό κάθε επισκέπτη. Εκτός από τα ιστορικά κατάλοιπα, τις παραδόσεις και την πολιτιστική δραστηριότητα, έχει να προβάλει και άλλες δυνατότητες που καλύπτουν ακόµα και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. 

ΨΑΡΕΜΑ
Ψάρεμα στην ΤήνοΤο νησί, όπως και κάθε Κυκλαδονήσι, προσφέρεται για ψάρεµα. Αυτό µπορεί να γίνει υποβρυχίως µε ψαροντούφεκο για πιο οργανωµένους ψαράδες, αλλά και από τη στεριά µε καλάµι ψαρέµατος ή «καθετή». Τα ψάρια που ποικίλλουν σύµφωνα µε τις εποχές και τις περιοχές, ως επί το πλείστον είναι σαργοί, µελανούρια, µπαλάδες, ροφοί, χριστόψαρα, σκορπίνες, κάθε είδους πετρόψαρα, αλλά και καλαµάρια. 

ΚΑΤΑ∆ΥΣΕΙΣ
Στο νησί λειτουργεί Σχολή καταδύσεων. Οι ενδιαφερόµενοι θα πρέπει να ενηµερωθούν πού µπορούν να καταδυθούν νόµιµα. Άλλωστε, η Τήνος διαθέτει πολλές θαλάσσιες σπηλιές, αλλά και ναυάγια (πχ. Στενό), τα οποία αξίζει κανείς να επισκεφτεί και να εξερευνήσει. 

ΚΥΝΗΓΙ
Ανάλογα µε την εποχή, ποικίλλουν και τα θηράµατα. Έτσι, ένας κυνηγός στην Τήνο µπορεί να κυνηγήσει πέρδικες, λαγούς, αγριοκούνελα, αλλά και τρυγόνια και ορτύκια. Στο νησί υπάρχει Κυνηγετικός Σύλλογος που φροντίζει για την ενίσχυση των θηραµάτων µε εκτροφή αυτών (πχ. πέρδικες) και καλλιέργεια χωραφιών, ώστε να βρίσκουν τροφή, ενώ υπάρχουν χώροι που απαγορεύεται το κυνήγι. 

ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ
Τα βουνά και τα λαξευµένα από τον άνεµο βράχια του νησιού προσφέρονται για αναρριχήσεις. Έτσι, τα πιο δηµοφιλή µέρη αυτού του σπορ είναι ο βράχος του επιβλητικού Ξώµπουργου, αλλά και οι τεράστιοι γρανιτόλιθοι στα τοπία της Βωλάξ και της Λιβάδας. 

                     Σπορ στην Τήνο